Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Zorg in de gemeente

Wethouder Gouda: ‘Het is geen veiling, we kijken naar de zorgvraag en kwaliteit’

19 februari 2016, 17:24 - Ronald Sistermans

‘We kijken niet alleen naar de prijs, maar zeker ook naar kwaliteit in de gemeente Gouda,’ dat vertelt wethouder Zorg en Welzijn Laura Werger ons als we bij haar langs gaan voor het dossier Zorg in de gemeente. We vragen haar om een reactie op ons eerdere bericht waarin we een thuishulpaanbieder spreken die uitlegt dat er wekelijks een soort ‘veiling’ van cliënten die huishoudelijke ondersteuning plaatsvindt in de stad.

‘We kijken ook naar de voorkeur van de cliënt en mensen zijn in Gouda tevreden over hun ondersteuning. De prijs is een onderdeel,’ aldus de wethouder. Werger ziet geen kwaad in de huidige gang van zaken. Dit ziet Jeroen van de Oever van de thuishulpaanbieder anders. ‘Het is een systeem dat op de korte termijn de laagste prijs oplevert, met het grootste voordeel voor de gemeente. Lijkt het. Maar op de lange termijn deze sector volstrekt uitholt,’ aldus Van den Oever.

Cliënten die geveild worden als een bosje bloemen? Een sector die wordt uitgehold? Onze presentator Teun van de Keuken gaat bij Wegner langs en vraagt nog even door.


Onderzoek Zorg in de gemeente
Volgende week zondag 28 februari meer over de huishoudelijke thuisondersteuning in de uitzending van De Monitor. 22:35 uur, NPO 2. Tips en opmerkingen kun je via het tipformulier kwijt of door een mail te sturen.

Toon reacties
Reageer