Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Debat 'Werken voor je uitkering'

Bijstandsgerechtigde: 'Werken is niet zaligmakend'

13 februari 2017, 14:23 - Auke Schouwstra
Marcel met zijn buurman aan wie hij mantelzorg verleent

Marcel Thomassen geniet al 40 jaar een bijstandsuitkering. Maar stilzitten is er niet bij. Marcel, die in Maassluis woont: ‘Ik ben geen bankzitter, ik ben constant bezig. Ik ben lid van veel organisatie en ik ben een soort informele ombudsman. Werken, werken? Dat is niet zaligmakend. In Nederland heb je geen plicht tot werken, je mág werken. Het gaat erom dat je wat betekent voor de maatschappij’.

Dwang

Een verplichte tegenprestatie leveren voor je uitkering doet Marcel denken aan dwang en knechting. Daar moet hij niets van hebben. ‘Een uitkering is een recht’, zegt Marcel. We zochten Marcel, die zichzelf Nederlands recordhouder bijstand noemt, op in zijn woonplaats Maasluis.

Vanavond in het Monitor Debat: werken voor je uitkering. Is het terecht dat je een tegenprestatie moet leveren voor een bijstandsuitkering? Om 21:00 uur, op NPO2

Toon reacties
Reageer