Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Verwarde mensen

Virtual Reality Experience: De Verwarde Man

21 februari 2017, 15:20 - Stephanie Sint Nicolaas

Hoe is het om verward te zijn? Zo verward dat je in een zendmast klimt en urenlang weigert eruit te komen of dat je een ambulancemedewerker bijt die je probeert te helpen? In de media zijn talloze berichten te vinden over dit soort situaties. In Nederland zijn er grote zorgen over de alarmerende toename van het aantal verwarde mensen.

CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE

Uit de hand lopen

Maar wat houdt het eigenlijk in om verward te zijn? Hoe kan het zo uit de hand lopen dat de politie er zelfs aan te pas moet komen?

De verwarde man is het eerste virtual reality project van onderzoeksjournalistiek programma De Monitor. Geen virtual reality omdat het moet, maar omdat we mensen zélf wilden laten ervaren hoe het is om de grip op de werkelijkheid te verliezen.

Waargebeurd

Het verhaal is gebaseerd op het leven ván, en gemaakt mét Jeroen Zwaal: je hoort wat hij denkt, je ziet wat hij ziet en doorloopt een meeslepende vertelling in 3 aktes. Op basis van zijn waargebeurde verhaal over 5 psychoses stelden we een meeslepende geanimeerde experience samen.

Zodra je de bril opzet, zit je in zijn woonkamer en BEN je de hoofdpersoon van het verhaal. Je merkt hoe je wordt meegesleurd in een psychose, waarbij je blik op de werkelijkheid volledig vertroebelt. Om de kijker bij het verhaal te betrekken zijn er meerdere interactiemomenten ingebouwd.

Beschikbaarheid

De Verwarde Man is beschikbaar voor iOS en in de Oculus Store voor de Samsung Gear VR.

Dit project maakt deel uit van het uitgebreide dossier over Verwarde Mensen van De Monitor

Toon reacties
Reageer