Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Verwarde mensen

'Mijn verwarde buurman viel me aan met een kapmes en woont weer om de hoek’

3 oktober 2017, 16:59 - Miranda Grit
tipgever Peter

Al een jaar volgen we de zaak van tipgever Peter voor ons onderzoek naar verwarde mensen. Hij is vorig jaar door zijn psychotische buurman zonder duidelijke reden aangevallen met een 75 centimeter groot kapmes toen hij zijn fiets wegzette in de gezamenlijke voortuin. Peter kon zich nog net afweren met een pak toiletpapier. Dit redde zijn leven. Peter liep diepe snijwonden op in zijn vingers en brak er ook één.

Deze zomer werd zijn inmiddels ex-buurman veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij kreeg van de rechtbank 12 maanden gevangenisstraf opgelegd, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. En hij moet zich verplicht ambulant laten onderzoeken en behandelen bij een forensische kliniek. In de praktijk betekent dit dat zijn ex-buurman alweer vrij rondloopt. Hij is volgens Peter in een begeleid wonen voorziening geplaatst maar wel vlakbij de wijk waar Peter woont. Onbegrijpelijk vindt hij dit: ‘Ik heb het gevoel dat het systeem mij geen bescherming biedt. Het is de omgekeerde wereld. Ik moet telkens op mijn hoede zijn als ik naar buiten loop, ik kan hem ieder moment tegenkomen. Dat maakt me angstig’.

Kijk hier het verhaal van Peter:


Kijk aanstaande zondag 8 oktober naar onze uitzending over de zorg rondom verwarde mensen met dreigend en gevaarlijk gedrag, NPO 2, 22.35 uur.

Heb je een tip? Mail ons: demonitor@kro-ncrv.nl

Toon reacties
Reageer