Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Verkeersveiligheid

‘Ik hoor de auto’s regelmatig met piepende banden tot stilstand komen’

25 maart 2017, 9:30 - Yvonne Verkaik
Marc Teulings, directeur Haarlem College

Vanuit het raam van de school kijkt Marc Teulings, directeur van het Haarlem College, uit op de fietsoversteek voor zijn school. ‘Het is een drukke oversteek, met veel verkeer. Een heel onoverzichtelijk punt. Ik hoor de auto’s regelmatig met piepende banden tot stilstand komen.’ We spreken Teulings voor het dossier Verkeersveiligheid.

De schooldirecteur houdt zijn hart vast en maakt zich al geruime tijd zorgen over zijn leerlingen die veelvuldig gebruik maken van de fietsoversteek. ‘Je moet er niet aan denken dat je een ouder moet bellen omdat hun kind iets is overkomen,’ aldus Teulings.

Hij is een van de tipgevers die we spreken in de buurt van de Schipholweg in Haarlem. Hij is niet de enige die zich zorgen maakt over dit ‘gevaarlijke’ verkeerspunt. Eerder hebben we al contact met oud-lerares Eva van der Meulen, die zelf werd aangereden op de fietsoversteek. Volgens de docente moet de fietsoversteek gewoon weg. Maar is dat de oplossing?

Volgens de gemeente zouden leerlingen dan toch gaan oversteken. Ze laten ons in een schriftelijke reactie weten dat ze de mogelijkheid om de fietsoversteek weg te halen wel onderzoeken. Maar als dat niet veilig is, passen ze de fietsoversteek aan. ‘We zullen op korte termijn maatregelen treffen,’ aldus de gemeente Haarlem.

Maar dat horen de betrokkenen al langer. Marc Teulings heeft net als tipgever Herman Wijkhuisen al veel eerder aangegeven dat de verkeerssituatie zo niet langer kan. Teulings: ‘We hebben eigenlijk sinds het gebouw hier staat, een jaar of zes geleden, met de gemeente besproken dat we ons zorgen maken. We hebben alle overleggen aangegrepen. Dan wordt er gezegd dat het een vervelende situatie is en dat ze er iets aan gaan doen. Maar dan blijft het vervolgens weer heel lang stil.’Reactie gemeente
Reden om nogmaals met de gemeente te bellen een nogmaals om een interview te vragen met de verantwoordelijk wethouder.


Meer over de schriftelijke reactie van de gemeente lees je hier.

Ons onderzoek gaat door
Komende zondag 26 maart meer over het dossier verkeersveiligheid. NPO2, 22:45 uur. Heeft u tips? Dan horen we het graag, want ons onderzoek gaat door. Wordt er bijvoorbeeld voldoende gehandhaafd op ongewenst verkeersgedrag? demonitor@kro-ncrv.nl

Toon reacties
Reageer