Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Verkeersveiligheid

Oproep: Waar voel jij je onveilig in het verkeer?

20 maart 2017, 8:30 - Jerry Vermanen, Marije Rooze

Rijkswaterstaat heeft een flink aantal bestanden waar verkeersongevallen in staan geregistreerd. Maar zelfs de 1.326.112 ongevallen die daar in staan, zijn niet genoeg om een volledig beeld van de verkeersveiligheid in Nederland te schetsen. Daarom vragen wij jouw hulp: waar voel jij je onveilig in het verkeer? Vul het in op onze interactieve kaart.

In het dossier Verkeersveiligheid onderzoekt De Monitor onder andere de rol van gemeenten in het herkennen van verkeersgevaarlijke locaties. Worden klachten van burgers serieus genomen? En is er voldoende bekend over de ongelukken die er plaatsvinden?

Volgens verkeersdeskundige Erik Donkers, over wie we al eerder berichtten, hebben we momenteel een kwart van de verkeersongelukken in beeld.

Wij willen een vollediger beeld krijgen van plekken waar mensen zich onveilig voelen in het verkeer. Vul de onderstaande kaart in. Want je weet ons onderzoek begint bij jou!

Uitzending Verkeersveiligheid

Zondag 26 maart meer over Verkeersveiligheid in De Monitor. Daarin verschillende tipgevers die zich zorgen maken over onveilige verkeerssituaties in hun buurt. NPO2, 22:45 uur.

Toon reacties
Reageer