Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Top tips

Oproep: Hoe moeilijk is het om als slachtoffer van seksueel machtsmisbruik je verhaal te doen?

25 oktober 2017, 17:56 - Anne de Blok
Bron: ANP

In de golf aan bekentenissen die #MeToo op social media heeft voortgebracht, zegt nu ook journalist Jelle Brandt Corstius seksueel te zijn misbruikt. Maar zijn verhaal doen kan hij niet, schrijft hij in dagblad Trouw. ‘Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen en ik ken - voorlopig - geen andere incidenten.’ Hoe moeilijk is het om als slachtoffer van seksuele intimidatie je verhaal te doen? En in hoeverre kun je je recht halen? Wij starten een nieuw onderzoek naar seksueel machtsmisbruik. Help jij mee met onze research?

Miljoenen vrouwen (en mannen) deelden afgelopen weken hun ervaringen met intimidatie, aanranding en verkrachting onder de hashtag #MeToo. Niet langer willen zij die ervaringen als geheim met zich meetorsen, maar ze willen duidelijk maken dat seksueel overschrijdend gedrag niet langer meer wordt getolereerd. Het gaat daarbij niet alleen om denigrerende en seksistische opmerkingen. Ook verhalen over fysieke aanranding of het eisen van seksuele handelingen in ruil voor een baan, een promotie of een andere gunst komen langzaam naar buiten.

Het enorme aantal getuigenissen schokt. Ook op onze redactie lezen wij met ontsteltenis de verhalen van alle mannen en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel machtsmisbruik. En daarmee is #MeToo meer dan een gewone hashtag. Het dwingt ons te erkennen dat seksueel machtsmisbruik nog altijd onvoldoende serieus wordt genomen. En het is het begin van een veel groter gesprek om de samenleving op dit vlak gezond en evenwichtig te maken.

MeToo

Ik wil de komende maanden graag dit gesprek graag met jullie voeren. En ik hoop jullie ook met mij. Ik ben benieuwd: hoe moeilijk is het om als slachtoffer van seksueel machtsmisbruik je verhaal te doen? En in hoeverre kun je je recht halen? Wil je hier iets over vertellen? Je kan mij het beste bereiken op anne.deblok@kro-ncrv.nl.

PS. Ik zal je e-mail ten alle tijden vertrouwelijk behandelen en uiteraard alleen publiceren als jij daar toestemming voor geeft.

Toon reacties
Reageer