Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Debat arbeidsmarkt

Meld je nu aan om het Monitor Debat live bij te wonen!

19 januari 2017, 16:38 - Willeke Tersteeg
Presentatoren Teun van de Keuken en Liesbeth Staats.

Het Monitor Debat is een nieuw programma van de makers van De Monitor. In aanloop naar de verkiezingen discussiëren we vier weken lang over maatschappelijk thema’s. En jij kan de live-uitzendingen bijwonen.

Presentatoren Teun van de Keuken en Liesbeth Staats leggen uit hoe je je kan aanmelden.

De insteek van het debatten zal niet zijn ‘wat ging er allemaal mis de afgelopen vier jaar’, maar hoe zorgen we ervoor dat het de komende jaren beter wordt? Hoe is het nu, wat moet er veranderen en hoe gaan we daarvoor zorgen? De thema’s zijn breed en spreken iedereen aan. In de uitzending vertellen ervaringsdeskundigen en tipgevers van De Monitor wat er in hun leven misgaat vanwege de regels en wetten in dit land. En ook lokale en landelijke bestuurders en politici die verantwoordelijk zijn voor het beleid, en straks het verschil moeten maken, krijgen het woord.

Praktische informatie

Lijkt het je leuk om te komen kijken en mee te praten? Meld je dan snel aan voor een van de volgende data via publiekmonitordebat@kro-ncrv.nl:

Maandag 30 januari 2017(VOL) Debat Arbeidsmarkt - publiek aanwezig om 20.00 uur
Maandag 06 februari 2017Debat: Oud in eigen huis - publiek aanwezig om 20.00 uur
Maandag 13 februari 2017 – publiek aanwezig om 20.00 uur
Maandag 20 februari 2017 – publiek aanwezig om 20.00 uur

De uitzending start om 21.00 uur en zal rond 22.00 uur eindigen. De opnames zijn in Hilversum. Een paar dagen voor de uitzending ontvang je een speciale uitnodiging en extra informatie rondom de live-uitzending. Let op: je moet minimaal 18 jaar zijn.

Eerste uitzending over de arbeidsmarkt

De eerste uitzending zal gaan over de arbeidsmarkt. Er zijn steeds minder werklozen in Nederland, maar ook minder vaste banen. In het dossier Flexwerk komen we al tegen dat die flexibele arbeidsmarkt echter niet voor iedereen gunstig uitpakt. Flexwerker Chantal bijvoorbeeld: ze heeft 3 banen en weinig werkzekerheid. ‘Ik kan geen stabiel bestaan opbouwen, heb geen fatsoenlijk pensioen en een huis kopen wordt heel lastig zonder vaste baan.’ Veel flexwerkers zijn ontevreden, omdat ze weinig kunnen bouwen aan een toekomst. De onzekerheid overheerst.

Toch is flexwerk volgens veel werkgevers essentieel voor onze welvaart. Bedrijven moeten snel kunnen inspringen op ontwikkelingen in de markt. En daarvoor is een flexibele schil van werknemers noodzakelijk. Ook omdat het ontslaan van vaste medewerkers nu nog lastig en duur is. Is flexwerk de toekomst? Of ondermijnen we met al dat tijdelijke werk de rechten van een groeiende groep werknemers? En werkt de Wet Werk en Zekerheid? In Het Monitor Debat discussiëren we hierover met werknemers in vaste en tijdelijke dienst, werkgevers, deskundigen en beleidsmakers.

Tweede uitzending over ouderen die langer thuiswonen

In onze tweede uitzending: ouderen moeten steeds langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Liesbeth legt uit hoe je kan bijdragen aan dit debat:

Tegen welke drempels lopen ouderen aan die afhankelijk zijn van mantelzorg en thuiszorg? Heb jij ervaring hiermee? Als oudere, familielid, of zorgverlener? Laat het ons weten. Want je weet: ons onderzoek begint bij jou! Heb je tips over dit onderwerp of wil je meediscussiëren, mail je verhaal naar demonitor@kro-ncrv.nl. Uitzending 6 februari, 21:00 uur, NPO2.

Toon reacties
Reageer