Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Doorwerken tot 67

Oproep: Krijg je nog een baan als 50-plusser?

5 november 2017, 8:00 - Bastiaan Hetebrij

We moeten allemaal doorwerken tot 67, maar willen werkgevers je wel hebben? Graag horen we jullie ervaringen.

De overheid heeft het lastiger gemaakt om eerder te stoppen met werken. Zo bestaat de vut-regeling niet meer. Het effect daarvan is groot. De afgelopen tien jaar is de leeftijd dat we stoppen met werk flink gestegen. Dat is natuurlijk een sterke aanwijzing dat er banen zijn voor oudere werknemers.

Het CBS heeft de precieze cijfers: De arbeidsdeelname van 55- tot 75-jarigen is in de periode 2003 tot en met 2016 fors toegenomen, van 27,2 naar 39,7 procent. De stijging is het grootst bij 60- tot 65-jarigen. In 2003 had 15% en baan, in 2016 was dat al 33%.

Daar staat tegenover dat van alle 55-plussers een veel grotere groep, absoluut en procentueel, langer dan twee jaar werkloos is. Eerder dit jaar schreef het CBS hierover: ‘Werkloze 55-plussers komen nog altijd minder snel aan werk dan andere leeftijdsgroepen.’

Hoe moeilijk is het om aan het werk te komen, of aan het werk te blijven, als 55-plusser? Wij willen graag meer weten over jullie ervaringen om als 55-plusser aan de bak te komen. Heb je succes op de arbeidsmarkt of is het onmogelijk? En, heeft om- of bijscholing je geholpen? Laat het ons weten en mail demonitor@kro-ncrv.nl.

Toon reacties
Reageer