Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Onderwijs

Slob roept scholen op: meld je als passend onderwijs niet lukt

14 november 2017, 16:05 - Sietze van Loosdregt
Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob wil dat scholen die leerlingen illegaal op particulier onderwijs plaatsen dat melden en niet ‘onder de radar’ blijven. Dat zei hij vandaag in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van VVD-Tweede Kamerlid Bente Becker over onze uitzending van afgelopen zondag over passend onderwijs.

Uit onze uitzending bleek dat scholen particulier onderwijs financieren voor leerlingen die zij zelf geen passende plek kunnen bieden. Een samenwerkingsverband (dat het geld voor passend onderwijs moet verdelen) dat de particuliere schoolgang van de 14-jarige Maris op deze manier financiert wilde wel reageren, maar alleen anoniem. ‘Dit gebeurt alleen als alle andere mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben zijn onderzocht en niet passend blijken te zijn.’

‘Leg het op tafel, maak het bespreekbaar.’

Minister Arie Slob

De minister roept samenwerkingsverbanden nu op om dergelijke constructies te melden, ook al overtreedt zo’n samenwerkingsverband de wet. ‘Op het moment dat je een probleem op tafel legt word je daar echt niet meteen op afgerekend’.

‘Daar wordt je echt niet meteen op afgerekend.’

Minister Arie slob

Slob: ‘Leg het op tafel, maak het bespreekbaar. (…) Dan kunnen we met elkaar kijken wat er nodig is om ervoor te zorgen dat jullie wel datgene kunnen doen waar je ook gewoon wettelijk toe verplicht bent (…) om te zorgen voor een dekkend aanbod voor alle leerlingen, zodat er geen enkele leerling ook echt buiten de boot valt.’

Eerder lieten zowel de Onderwijsinspectie als het ministerie ons weten in te grijpen zodra zij weet zouden hebben van een dergelijke situatie.

Zie hier de reactie van Minister voor Onderwijs Arie Slob tijdens het vragenuurtje:

En kijk hier de uitzending over passend onderwijs terug.

Herken je de situatie waar minister Slob het over heeft? Meld je bij ons: demonitor@kro-ncrv.nl

Toon reacties
Reageer