Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Onderwijs

Schooldirecteur over financiën: 'Het is houtje touwtje'

5 oktober 2017, 8:50 - Saskia Adriaens
Teun in groep 8 van De Viermaster

Voor ons dossier onderwijs heeft Teun van de Keuken een ochtend meegelopen op basisschool De Viermaster in Papendrecht. Daar spraken we ook met directeur René van Engelen. Hij vindt het passend onderwijs niet werken, omdat hij er de middelen niet voor heeft. ‘Ik red het met creatief boekhouden’, zegt hij daarover. En dat lukt hem ook aardig met zijn achtergrond als bedrijfseconoom. Zijn school is gespecialiseerd in onderwijs aan zeer begaafde leerlingen, maar daar krijgt hij geen extra geld voor. ‘Terwijl ik daar wel enkele leerkrachten speciaal voor heb opgeleid en extra middelen voor nodig heb.’

Bekijk hier zijn verhaal:

Herkent u het verhaal van de schooldirecteur? Moet u ook als schoolleider de eindjes aan elkaar vastknopen of weet u niet waar u de financiën vandaan moet halen om uw lerarenteam goed te ondersteunen? Of heeft u juist een goede, alternatieve manier gevonden om als school rond te komen. We horen het graag. Alle tips en ervaringsverhalen zijn welkom, want wij willen graag verder onderzoek doen naar de uitwerking van passend onderwijs. Mailen kan naar: demonitor@kro-ncrv.nl.

Toon reacties
Reageer