Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

We zijn ook te bereiken op onze tiplijn:

035-6719794

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Debat arbeidsmarkt

Het Monitor Debat over de arbeidsmarkt: Flex versus vast

7 januari 2017, 14:00 - Yvonne Verkaik
Foto: ANP XTRA

Het Monitor Debat is een nieuw programma van de makers van De Monitor. In aanloop naar de verkiezingen discussiëren we vier weken lang over maatschappelijk thema’s. We beginnen met de arbeidsmarkt.

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland, maar ook minder vaste banen. In het dossier Flexwerk komen we al tegen dat die flexibele arbeidsmarkt echter niet voor iedereen gunstig uitpakt. Flexwerker Chantal bijvoorbeeld: ze heeft 3 banen en weinig werkzekerheid. ‘Ik kan geen stabiel bestaan opbouwen, heb geen fatsoenlijk pensioen en een huis kopen wordt heel lastig zonder vaste baan.’ Veel flexwerkers zijn ontevreden, omdat ze weinig kunnen bouwen aan een toekomst. De onzekerheid overheerst.

Toch is flexwerk volgens veel werkgevers essentieel voor onze welvaart. Bedrijven moeten snel kunnen inspringen op ontwikkelingen in de markt. En daarvoor is een flexibele schil van werknemers noodzakelijk. Ook omdat het ontslaan van vaste medewerkers nu nog lastig en duur is.


Oproep
Is flexwerk de toekomst? Of ondermijnen we met al dat tijdelijke werk de rechten van een groeiende groep werknemers? En werkt de Wet Werk en Zekerheid? In Het Monitor Debat discussiëren we hierover met werknemers in vaste en tijdelijke dienst, werkgevers, deskundigen en beleidsmakers. Heb je tips over dit onderwerp of wil je meediscussiëren, mail je verhaal naar demonitor@kro-ncrv.nl. Uitzending 30 januari, 21:00 uur, NPO2.

Toon reacties
Reageer