Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Top tips

Welk onderwerp wil jij zien in ons nieuwe seizoen?

10 juni 2017, 21:53 - Sietze van Loosdregt

Vanaf 3 september begint er weer een nieuw seizoen van De Monitor. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. We horen graag wat jij wilt dat we gaan onderzoeken, en vooral ook waarom. Wat vind jij de grootste misstand? Dat Nederland hopeloos achterloopt bij het opwekken van groene energie? Hoe we psychiatrische patiënten aan hun lot overlaten? Kies voor één van deze onderwerpen, vertel ons waarom en stuur ons informatie als je die hebt. Want je weet, ons onderzoek begint bij jou!

Laat via het onderstaande formulier weten waar wij aandacht aan moeten besteden. Onder het formulier lees je verder in dit artikel meer uitleg over de onderwerpen die geselecteerd zijn. Je kan ook eerst die informatie lezen en dan onderaan het formulier invullen.

powered by Typeform

Intimidatie op de werkvloer

1 op de 6 werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op de werkvloer. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out. Doen bedrijven en overheid genoeg om intimidatie op de werkvloer tegen te gaan? Oproep: Heb jij ervaring met intimidatie op de werkvloer? Of ken je mensen die hier ervaring mee hebben? Tip ons!

Ontoereikende zorg voor gevaarlijke psychiatrische patiënten

Het aantal incidenten met verwarde mensen neemt elk jaar fors toe. Soms vormen zij een gevaar voor zichzelf of hun omgeving. Hoe is de zorg voor deze patiënten geregeld? Krijgen ze de hulp die ze nodig hebben? Oproep: Heb jij in je omgeving een verward persoon waar je je zorgen over maakt? Of werk je met ernstig verwarde mensen? Tip ons!

De betrouwbaarheid van alternatieve geneeswijzen

Acupunctuur, homeopathie of reiki. Ruim een miljoen Nederlanders maakt gebruik van alternatieve genezers. Die behandelen niet alleen klachten, ze mogen ook een diagnose stellen. En dat gebeurt dan ook veelvuldig. Is dat een goed idee? Want wat als de diagnose verkeerd is en er iets anders aan de hand blijkt? Oproep: Ben jij goed geholpen door een alternatieve behandelaar? Of juist niet? En heb je de juiste diagnose gehad? Tip ons!

De strijd om het klimaat

Nederland loopt hopeloos achter op het gebied van duurzame energie. In Europa bungelen we zelfs bijna onderaan. Initiatieven om hier iets aan te doen lopen vaak op niets uit. Zo levert vrijwel ieder windpark een fikse strijd op tussen bewoners, bestuurders en bouwers. Want niemand wil een windmolen in zijn achtertuin. Hoe is dit tij te keren? Oproep: Weet jij hier meer over, bijvoorbeeld omdat je zelf een windmolen in je achtertuin krijgt? Of omdat je betrokken bent bij de opwekking van duurzame energie? Tip ons!

Kinderen die lijden onder prestatiedruk op school

Citotoetsen, grote klassen, volle lesprogramma’s en scholen die willen excelleren. Vragen wij teveel van jonge kinderen op de basisschool? Oproep: Ben jij leerkracht of ouder en vind jij dat de druk op kinderen op de basisschool te hoog is? Of valt het allemaal wel mee? Tip ons!

Vul hieronder nu in naar welk onderwerp jouw voorkeur gaat:

powered by Typeform

Oproep

Staat jouw onderwerp er niet tussen en zou je ons willen wijzen op een andere misstand? Geen nood, we zijn ook geïnteresseerd in jouw verhaal! Stuur je mail naar demonitor@kro-ncrv.nl of reageer via het onderstaande tipformulier.

Oproep

Ik wil een ander onderwerp doorgeven…

Tip de redactie

Toon reacties
Reageer