Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Top tips

Door jou gekozen onderwerpen: prestatiedruk op school en zorg psychiatrische patiënten

10 juli 2017, 16:30 - Sietze van Loosdregt
Lees meer over de voortgang van deze onderzoeken in de dossiers Verwarde Mensen en Onderwijs

Welk onderwerp wil jij onderzocht hebben in De Monitor? Die vraag stelden we in onze laatste uitzending, waarin we de hoogtepunten van het afgelopen seizoen lieten zien. Bijna 900 mensen reageerden op die oproep. Dank daarvoor! We besluiten verder te gaan met de 2 meest gekozen onderwerpen: de prestatiedruk op scholen en de zorg voor gevaarlijke psychiatrische patiënten.

Prestatiedruk

Meer dan de helft (51 procent) wil dat we aan de slag gaan met de prestatiedruk op scholen. We schreven daar inmiddels een aantal artikelen over. Zo spraken we moeders van jonge kinderen die zich zorgen maken en een ‘We moeten juist meer verwachten van kinderen’ docent die de Cito-toets wil boycotten. Volgens onderwijsadviseur Marcel Schmeier is het juist andersom: we moeten niet minder maar méér verwachten van kinderen. Want, zo stelt hij: ‘In Nederland is 10 procent functioneel analfabeet, en te veel kinderen leren niet goed rekenen op school. Dat moet stoppen.’

Vragen we nou te veel of juist te weinig van jonge kinderen op de basisschool?

Lees meer in het dossier Onderwijs

Verwarde mensen

Bijna de helft (46 procent) koos voor de zorg voor gevaarlijke psychiatrische patiënten. Ook daar wordt inmiddels hard aan gewerkt. Zo spraken we een tipgever die door zijn buurman zonder reden werd aangevallen met een kapmes toen hij zijn fiets wegzette in de gezamenlijke voortuin. De man zat 3 maanden vast. De tipgever is bezorgd over zijn veiligheid: ‘Hij is onberekenbaar en nu is hij weer op vrije voeten.’

Hoe is de zorg voor deze patiënten geregeld? En krijgen ze de hulp die ze nodig hebben?

Lees meer over dit onderwerp in het dossier Verwarde Mensen

Andere onderwerpen

We kiezen dus voor de 2 meest populaire onderwerpen, al kunnen ook de andere onderwerpen die we jullie voorlegden op interesse rekenen. Bijna een derde (31 procent) wil dat we ons verdiepen in de strijd om het klimaat. En een vijfde wil graag een onderzoek naar intimidatie op de werkvloer (22 procent) of de betrouwbaarheid van alternatieve geneeswijzen (21 procent). We zullen ook deze onderwerpen in de gaten blijven houden.

Oproep

Dus blijf ons tippen, over deze en andere onderwerpen die jij graag onderzocht wilt hebben. Stuur een mail naar demonitor@kro-ncrv.nl of gebruik het tipformulier.

Toon reacties
Reageer