Tip de redactie

Wat zijn je gegevens?
Over welk onderzoek gaat het?
Wat is je tip?
Voeg een document toe (optioneel)

Via bovenstaand formulier mail je jouw tip direct naar de redactie.

Stuur je liever een mail, dan kan dat op:

demonitor@kro-ncrv.nl

Een tip per post kan naar:

KRO-NCRV
t.a.v. De Monitor,
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Zorgvuldig en anoniem

We lezen alle tips zorgvuldig en zullen indien nodig contact met je opnemen als wij meer informatie kunnen gebruiken. Wij zullen onze bronnen altijd beschermen. Indien gewenst dragen wij zorg voor jouw anonimiteit.

Mantelzorg

In conflict met je werkgever omdat je mantelzorger bent?

29 februari 2016, 16:58 - Saskia Adriaens

We moeten meer zelf doen, vindt de overheid. Sinds twee jaar kennen we de zogeheten ‘participatiesamenleving’ en wordt er steeds meer een beroep gedaan op naastenliefde. In plaats van aankloppen bij de overheid voor hulp, wordt gevraagd om meer je eigen netwerk aan te spreken. Maar hoe haalbaar is dat?

Vorig jaar bleek nog uit het onderzoek ‘De toekomst van goed werkgeverschap’ van marktonderzoeksbureau Motivaction dat bedrijven vinden dat mantelzorg een zaak is van de werknemer en de overheid. ‘Als ik mogelijk een probleem met mantelzorg zie, ga ik zo’n persoon geen vast contract geven’, is één van de eerlijke antwoorden van een werkgever. Twee derde van de werkgevers zegt zich zorgen te maken over de toenemende zorgtaken. Zij verwachten hogere kosten voor henzelf en overbelaste werknemers.

Ben jij zo’n werkgever? Of ben je zelf mantelzorger en ben je in conflict met je werkgever omdat je mantelzorger bent? We horen graag je ervaringen. Mail: demonitor@kro-ncrv.nl

Toon reacties
Reageer